Ако търсиш злото, ще бъдеш съучастник в него. Ако му реагираш със зло, ще станеш негов слуга и роб. Ако действаш срещу него с принципа на любовта, злото ще стане слуга на доброто.


ЗА ПРИСЛУЖНИЦИТЕ, ПРИНЦЕСИТЕ И КРАЛИЦИТЕ

Прислужниците мечтаят за добрата фея.
Принцесите - за прекрасния принц.
Кралиците не мечтаят, а действат.

Прислужниците вярват, че чудеса се случват.
С принцесите те наистина се случват.
Кралиците ги правят сами.
Прислужниците са слаби, но изглеждат силни.
Принцесите са силни, но изглеждат слаби.
Кралиците минават и без маски.

Прислужниците идват по-рано.
Принцесите закъсняват.
Кралиците идват винаги навреме.

Прислужниците за всичко винят себе си.
Принцесите - другите.
Кралиците правят изводи.

Прислужниците не умеят да побеждават.
Принцесите не умеят да губят.
Кралиците не се съревновават.

От прислужници драконите не се интересуват.
Принцесите са изяждани от дракони.
С кралиците драконите дружат.

Защото прислужниците не се интересуват от дракони.
Принцесите се страхуват.
А кралиците ги приласкават.

Прислужниците, даже хубавичките, смятат себе си за втора ръка.
Принцесите, даже уродливите, смятат себе си за красавици.
Кралиците нямат толкова време да се вглеждат в себе си в огледалото.

Прислужниците може да не забелязваш.
Принцесите не бива да не забелязваш.
Кралиците не бива да не забелязваш, когато на тях им е нужно това.

Прислужниците са покорни.
Принцесите са своенравни.
Кралиците са дисциплинирани.

Прислужниците понасят унижения.
Принцесите отмъщават за тях.
Да унижиш кралица е невъзможно.

Прислужниците искат да получат похвала.
Принцесите - внимание.
Кралиците - опит.

Прислужниците обичат.
Принцесите позволяват да ги обичат.
Кралиците не се замислят, кой кого.

Прислужниците всичко разбират и търпят.
Принцесите разбират само това, което искат.
Кралиците всичко разбират и си тръгват.

Прислужниците не умеят да искат.
Принцесите не умеят да чакат.
Кралиците знаят - всяко нещо с времето си.

Прислужниците не искат да пораснат.
Принцесите не искат да остареят.
Кралиците знаят - всяко нещо с времето си.

Прислужниците виждат света в черно.
Принцесите - в розово.
Кралиците - в розово, в черно и във всички останали цветове.

С прислужниците е лесно.
С принцесите е сложно.
С кралиците е най-вече интересно.

Да си прислужница е сложно.
Да си принцеса е леко.
Да си кралица си заслужава.
Източник: Притчите

 
                                                  Позитивните емоции – повече от мимолетен ефект

Позитивните емоции допринясят в дългосрочен план за оптималното ни съществуване. Барбата Фредриксън е социална психоложка и изследователка в сферата на позитивната психология, като фокусът на изследванията и е върху ефекта на позитивните емоции. Тя открива, че те водят до дългосрочно психологическо и физическо здраве и до личностно израстване. Благоприятният ефект на позитивните емоции е развит в теорията и за разширяване и израстване чрез позитивни емоции.

Според тази теория позитивните емоции задействат  възходяща спирала на позитивно израстване, защото изживяването им води до разширяване на репертоара ни от моментни мисли и действия, което от своя страна води до изграждането на трайни лични ресурси, което пък води до благоприятна промяна у нас и до още позитивни емоции.

Например радостта ни кара да играем, да бъдем креативни и да се развиваме социално, физически и интелектуално. Интересът, който също се смята за позитияна емоция, ни подтиква да изучаваме, да преживяваме нови неща и да израстваме. Доволството ни помага да се отпуснем и да се наслаждаваме на настоящия момент. Любовта, според Барбара Фредриксън, е смесица от  радост, интерес и доволство. Чрез нея се наслаждаваме, забавляваме и израстваме заедно с любимите си хора.  Последствията, провокирани от отключените от позитивни емоции действия, имат дълготраен ефект върху нас, защото разширяват съвкупността от модели на действия, които можем да ползваме. Затова е необходимо да работим върху култивирането на позитивни емоции в себе си и в хората около нас. Няколко стратегии за повече позитивни емоции са включването на техники за релаксацията като медитация и йога и увеличаване на приятните дейности в ежедневието ни.

Позитивни Мисли

Нещо, за което да бъдем благодарни

Дъгата е навсякъде ...
Ако имаш храна в хладилника, дрехи на гърба си, покрив над главата си и място за спане ... ти си по-богат от 70% от хората на този свят.

Ако имаш пари в банката, в портфейла си, и събрани пари в някой буркан ... ти си сред Топ 8% от световното богатство.

Ако си се събудил тази сутрин с повече здраве, отколкото болест ... ти си по-благословен от милионите, които няма да преживеят тази седмица.

Ако никога не си изживявал опасността на битката, самотата на лишаването от свобода, агонията от мъчението, или страданията на глада ... ти си изпреварил 500 милиона души от целия свят.

Ако родителите ти са живи и все още женени ... ти си голяма рядкост, дори и в Канада.

Ако държиш главата си вдигната, с усмивка на лицето, и си истински благодарен ... ти си благословен, защото въпреки, че по-голямата част от хората го могат, повечето от тях няма да го направят.

Ако можеш да хванеш ръката на някого, да го прегърнеш или дори да го докоснеш по рамото ... ти си благословен, защото можеш да предложиш лечебно докосване.

Ако можеш да прочетеш това съобщение, ти току-що получи двойна благословия, защото някой е мислил за теб. Също така ти си дори още по-благословен, защото повече от два милиарда души по света, не могат изобщо да четат.

- Неизв. Автор
ЛЕНДЮС:ФОКУСИРАНЕ В СЪРЦЕТО НА ЛЮБОВТА
Медитация – обръщение

Представете си един куп светлина. Освободете около себе си подходящо по размер простанство. Опитайте се да визуализирате светлинните лъчи, идващи от вас във всички посоки. Ако не сте много добър в това, опитайте се да почувствате топлината, и благотворната енергия, излъчвана от вас. Всяка вълна на светлинна енергия среща по пътя си и други струпвания на светлина. Те откликват на вашите вълни и ви изпращат своите светлина и енергия. Опитайте се да видите или почувствате как тази енергия ви заобикаля и ви изпълва с чувство на любов, приемане и интимност.

Сега спрете да излъчвате енергия и си представете, че сте заобиколени от бариера. Ето това се случва, когато не желаете да встъпвате в общение и се чувствате отделени от другите. Премахнете тази бариера и отново станете същият източник на излъчване. Вижте колко лесно е това. Просто трябва да го поискате. Вие винаги сте заобиколени от Любов. Пресегнете се към нея и тя ще реагира.

Ако ви се струва трудно, опитайте да се пресегнете по подобен начин към светлината. Забравете за всичките си проблеми. Любовта винаги ще бъде там, ако я потърсите. Не намира само този, който не търси.

Съобщение:

Аз съм Лендюс – ваш съ-творец, същество подобно на вас, но аз до съвършенство съм овладял творческите си сили на всички нива на съществуване, включително и физически.

В различни Ввселени, в това число и вашата, аз прекарах много животи във физическо въплъщение. В един от животите си бях учител на планета, подобна на Плутон. Тя се намира в съзвездието Арктур, за което вие все още нищо не знаете. В духовното си училище аз учех процес "внедряване", който позволява да се премине от физическия слой към следващото по-високо ниво на цялостно перфектно съзнание. С други думи, учих Възнесение. В моето училище имаше 10 000 ученици, а когато дойде времето, те съвместно осъществиха Възнесение. Благодарение на това тяхната планета се премести на ново равнище. Имам опит, който мисля, че ще бъде полезен за Земята, за това и съм тук.

Ключът към Портата на Възнесение е в сърцето ви, в изпълването с Любов на всеки аспект на живота в неговата цялост. На Земята вие се учите да помествете Любов в центъра на всяко ваше преживяване, независимо дали осъзнавате това или не. Този опит, който предстои да бъде преживян на Земята е даден да ви помогне да разберете какво е Любовта - това е ключът към Новата епоха, която искате да създадете на Земята.

Висшето проявление на Любов в света се получава, когато се обърнете към сърцето си. Сърцето е връзката, която ви позволява да внесете Любов във всички области на живота, в отношенията с другите, в сътрудничеството с планетата. Само чрез любовта, вие ще бъдете в състояние да упражнявате своята духовна цел на Земята. Любовта, това е механизмът за съчетаване и балансиране на духовната и физическата страна на вашето същество.

Прогрес на Земята ще има, когато по-голямата част от човечеството се научи с помощта на сърцето да изпълва с духовна светлина физическото съществуване. За да помогна на Земята да използва Любов по време на Хармоничната Конвергенция, аз буквално поставих вашата планета в сърдечната си чакра. Аз обвих Земята с любовта си и вложих в центъра й своето съзнание. Сега в Земята се намира същността на моето битие и към нея се стреми моята Любов. Това беше направено не за да се манипулира или контролира планетата, а за да стане достъпна за всеки един от вас мрежата от Любов, в която, по свой избор можете да вплетете същностите си.

В космически план моята светлинна структура излиза далеч извън пределите на Земята. Тя обхваща цялата вселена. Но както казах, центърът на моя фокус е върху Земята. Това ми позволява да привлека духовна светлина от много части на Вселената и да я предавам посредством Любов на Земята, за да има всеки от вас възможност да разнообрази възприемането си на света, използвайки и иразширявайки разбирането си за Любов.

Аз не съм единственият, който създава за вас на Земята подобни условия с любовта си. Съществуват и други същности, които осъзнават цялостта си с множеството. Всеки от нас дава своя принос за развитието на Земята. Всеки от нас служи на Земята по начин, който ви дава усещането за светлината като средство за разбиране и използване на Любовта в живота си.

Вие може постепенно да се научите да използвате Любов. Когато осъзнаете, че Любовта е един чудесен инструмент на творчеството и разбирането ви за това се увеличи и стане достъпно за всеки, можете да го използвате, за да живеете по-съзнателно в светлината на Земята. Това е идеалът ми за Любов.

Дълго време бях учител на Vivamus. През последните няколко години се запознах с много от вас. Бях ви учител. Бих искал да науча всички, които идват при мен. По всяко време се настройвайте към моята енергия и се свързвайте с нея. Мога да работя с групи или индивидуално.

Няма никакви ограничения за броя на хората, с които мога да поддържам връзка еновременно. Опитайте се да си представите потока на енергията ми или просто да визуализира светлина, която ви заобикаля, изпълва цялото пространство. Това ще ви изведе до нови нива на разбиране на вашия латентен потенциал. Позволете на енергията ми да ви помогне да се фокусирате върху хармонията и любовта, които търсите в себе си, или просто поемайте тази енергия, знаейки, че тя ще ви подкрепя. Ще се радвам да говоря с вас, да отговоря на всички ваши въпроси, да ви помогна да разрешите всички проблеми.

Сигурен съм, че ако концентрирате моята енергия около вас и вътре в себе си в продължение на пет минути всеки ден, ще можете да ясно да разберете как да използвате сърцето си и Любовта в живота си. Ако не сте в състояние да поддържате непрекъсната вербална комуникация, знайте, че това не е задължително. Просто визуализирайте светлина и вярвайте, че ще дойда при вас.

Аз наистина искам да служа на Земята и на вас, да помогна на всички ви да научите как да използвате светлина и да приведете в равновесие всички нейни потоци посредством сърцето си. След това можете да достигнете до една точка на перфектния баланс между светлинните потоци и това ще ви позволи да обогатите живота и съзнанието си с едно ново разбиране за духовност.

Благодаря ви за вниманието. Благодаря ви за това, че ме помолихте да дойда при вас – с това спомогнахте аз и много други да идваме при вас за да ви помагаме. Вие ни повикахте защото пожелахте да се развивате, да познаете своя потенциал и да въздадете на тази красива планета Златната ера на Светлината.
Рум Марк
❝‎Бедният човек ще направи почти всичко, за да избегне проблемите. Той вижда предизвикателството и бяга. Тайната за успех, приятелю мой, не е да се опиташ да избегнеш или да се отървеш, или да се свиеш от проблемите си. Тайната е да порастнеш толкова, че да станеш по-голям от проблемите си.❞

T. Harv Eker
Парите са средство за живот, който не трябва да бъде средство за пари. Щастлив е този, който ги печели и им се наслаждава, нещастен е този, който брои всеки грош!
ИМАЙ ВЯРАТА!
ДОНЕСИ НАДЕЖДАТА!
РАЗДАВАЙ ЛЮБОВ!
Позволи на светлината вътре в теб да озари целия свят... бъди благословен и нека другите бъдат благословени от теб!
Винаги давай на света и на хората около теб най-доброто, което можеш и имаш... въпреки всичко!

"Не измервам успеха на човек по това колко високо се изкачва, а по това колко високо отскача, когато удари дъното."
General George S. Patton
Вярвай в себе си,дори когато нuкой не го прави.
След време,когато стигнеш далеч, те ще разберат, че може да ти се има ДОВЕРИЕ!
Човек е добре да използва думите си за три цели: да лекува, благославя и помага. Това, което човек казва за другите, ще бъде казано и за него, това, което пожелава на другия, пожелава и на себе си.

Добротата е най-красивата музика за душата и би било прекрасно да свири във всеки от нас!!!
"Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти."
Радостта е състояние на чисто блаженство и се постига, като даваме утеха и успокоение на другите хора. Ако постъпваме така, всеки ден ще внасяме радост в живота си.
За да постигнете успех в начинанията и кариерата, която сте избрали, трябва да се освободите от убеждението:

"Не мога да го направя."

Вие можете!

Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени.
"Казват, че всичко, което упорито търсим, всъщност търси нас и ако останем смирени, непременно ще ни намери. И не се чака дълго. А когато дойде, приеми го. Отпусни се. Забележи какво ще се случи. "
Ключът към щастието е да разберем, че важно е не какво ни се случва, а как реагираме на онова, което ни се случва.
Помнете хубавото, което ви се е случило.
Благодарното сърце привлича повече радост, любов и успехи от неблагодарното.
Освободете се от нуждата да контролирате.
Вярвайте в мъдростта на интуицията си и на божествения замисъл.
Късметът идва, когато му се предостави възможност.Посрещнете подготвени тази възможност.
Бъди достатъчно силен, за да се срещаш със света всеки ден.
 Бъди достатъчно слаб, за да разбереш, че не можеш да правиш всичко сам.
      Бъди щедър и великодушен към онези, които се нуждаят от твоята помощ.
 Бъди пестелив, когато задоволяваш нуждите си.
 Бъди достатъчно мъдър, за да знаеш, че ти не познаваш всичко.
 Бъди достатъчно глупав, за да вярваш в чудеса.
 Бъди готов да споделиш своята радост.
 Бъди готов да споделиш и своята скръб с другите.
 Бъди лидер, когато виждаш пътя, който другите са загубили.
 Бъди готов да последваш другите, когато стоиш в неопределеност.
 Бъди първият, който поздравява опонента си с успеха.
 Бъди последният, който критикува колегата, допуснал грешка.
 Бъди уверен, че не си се превил, ако си се спънал, правейки поредната стъпка.
 Бъди уверен в своята крайна цел, за да не тръгнеш по неправилния път.
 Обичай тези, които те обичат.
 Обичай онези, които не те обичат, тогава те могат да се променят.
Ако печелиш много пари, вкарай ги в употреба като помагаш на другите докато си жив.Това е най-голямото удовлетворение от богатството.
Помни, че когато не получаваш това, което искаш, понякога е дар на късмета.

Научи правилата и после наруши някои.

Помни, че най-добрата връзка е тази, в която любовта един към друг е по-голяма от нуждата един от друг.

Оценявай успеха си според това от какво трябва да се откажеш, за да го постигнеш.

Помни, че твоя характер е твоята съдба.
Приятел е този, който знае всичко за теб и все още те харесва.
Или ще намеря път, или сама ще прокарам път.
Не използвайте брадва, за да махнете муха от челото на приятеля си.
Приятелят е подарък, който сам си правиш.
Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно.

Всяко препятствие е нова възможност.
Всяко препятствие е проверка!
Позволи на светлината вътре в теб
да озари целия свят...
бъди благословен и нека другите бъдат благословени от теб!
Винаги давай на света и на хората около теб най-доброто,
което можеш и имаш... въпреки всичко!
Помни, че когато не получаваш това, което искаш, понякога е дар на късмета.
Обичай безусловно всекиго,включително и себе си.
Безусловната любов е просто любов.
Тя повелява да обичате другия, защото е тук. Защото е част от настоящия миг от живота ви.
Дори телата и умовете ви да са поели различни посоки, на съзнателно ниво всички ние сме свързани като хора.

Не можеш да имаш успеха, който търсиш,
без някои неуспехи.
Всяка случка може да бъде преобразувана в нещо ценно.
Всичко зависи от начина, по който гледаш на нещата.
Ако приемете с радост това, което имате и не тъгувате по онова, което нямате с радост ще откриете вашето щастие.

Не забравяйте трите “Да ” :
Да уважаваш себе си!
Да уважаваш другите!
Да носиш отговорност за постъпките си!
Давайте всичко от себе си.
Подгответе се по-добре, отколкото смятате, че е необходимо.
Ако издържите само секунда по-дълго от конкурентите си, победителите ще сте вие.
ГЛЕДАЙ В БЪДЕЩЕТО, ЗАЩОТО ТАМ ЩЕ ПРЕКАРАШ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ЖИВОТА СИ!
твоята сфера :)
САМО СЪЗДАДЕНОТО ОТ МЕЧТАТЕЛИ Е ВЕЧНО.
ЗА ДА ОТКРИЕШ ЩАСТИЕТО, ТРЯБВА ДА ПРЕНЕБРЕГНЕШ ТОВА, КОЕТО ЖИВОТЪТ ТИ ДЪЛЖИ,
И ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧИШ ВЪРХУ ТОВА,
КОЕТО ТИ МУ ДЪЛЖИШ.
Да се порадваме на живота днес и сега с любов към природата, животните и хората, които обичаме!!!
Най-веселото нещо на света е да си създаваме приятели!
Само тогава -движението има смисъл, и резултата му е ясен.
"ВСЕКИ МОЖЕ ДА Е СЪПРИЧАСТЕН СЪС СТРАДАНИЯТА НА ПРИЯТЕЛ,
НО ТРЯБВА ДА ИМАШ МНОГО ФИНА ДУША,
ЗА ДА СИ СЪПРИЧАСТЕН И С УСПЕХИТЕ МУ."
ОСКАР УАЙЛД

Защо е важно да бъдем благодарни

Изследвания на психолозите Робърт Емънс и Майкъл Маккълоу показват, че благодарността има голямо въздействие върху нашето щастие. В редица изследвания те карат участниците всеки ден да напишат поне пет неща, за които са благодарни. Не са поставени никакви други условия. В благодаствените списъци фигурирали неща от Бог до Ролинг Стоунс и от събуждането рано сутрин до родители.

Резултатите от тази малка намеса били огромни. В сравнение с контролната група, хората, които изразявали благодарността си изпитвали повече позитивни емоции, били по-щастливи, по-енергични и по-оптимистични. Освен това спели по-добре, били по-активни физически и по-здрави.

Уебсайт в alle.bg